Permanente bediening Driewegsluis en Goudse bruggen, zaterdag 30 juni en 7 juli.

Zou je ook weleens van Gouda naar de Reeuwijkse Plassen of vice-versa willen varen maar is de beperkte bediening van de bruggen van de Karnemelksloot in Gouda en de Driewegsluis een te hoge “drempel” pak dan op zaterdag 30 juni en/of zaterdag 7 juli a.s. je kans.

Op die twee zaterdagen gaat het Gouds Sluiswachtersgilde in samenwerking met de gemeentelijke Havendienst van ’s morgens 10.00 uur tot ’s avonds 20.00 uur de Driewegsluis en alle bruggen in de stad permanent bedienen.

Kom vanuit Reeuwijk naar Gouda om te genieten van de Goudse grachten, leg aan bij één van de steigers langs de Gouwe of de Haven, wandel op je gemak door het mooie centrum, pak een terrasje om wat te drinken of te eten. Door de ruime sluis en bruggen bediening tot 20.00 uur heb je zelfs de mogelijkheid om aan het eind van de dag nog wat te eten om dan vervolgens weer terug naar Reeuwijk te varen. Zorg dan wel dat je om uiterlijk 19.30 uur door de Kleiwegbrug bent gevaren om de laatste “schut” van de Driewegsluis van 20.00 uur te halen.

Ga vanuit Gouda naar de Breevaart en de Reeuwijkse Plassen om daar een mooi rondje te varen en ook daar een terrasje te pakken. Voor de Reeuwijkse Plassen is wel een vaarontheffing nodig;

http://www.stichtingveen.nl/vaarontheffing/aanschaf-vaarontheffing/

Voor de terugvaart naar Gouda is het van belang dat je om 19.30 uur weer bij de Driewegsluis bent want dan vindt de laatste “schut” richting Gouda plaats. In Gouda zelf worden de bruggen tot 20.00 uur bediend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *