Proef Autoluwe Nieuwe Veerstal

De gemeente Gouda gaat een proef houden om de Nieuwe Veerstal verkeersluw te maken. De proef is een maatregel uit het verkeercirculatieplan (VCP). De gemeenteraad ging in 2021 akkoord met het VCP.

In de periode van 28 februari tot en met 27 maart mogen alleen bus- en hulpdiensten en bestemmingsverkeer de Nieuwe Veerstal gebruiken. Bestemmingsverkeer zijn bewoners, binnenstadondernemers en ander verkeer met een eindbestemming in de binnenstad. Al het andere (vracht)autoverkeer gaat tijdens de proef gebruik maken van de Zuidwestelijke Randweg. Lees verder.

2 gedachten over “Proef Autoluwe Nieuwe Veerstal

  1. Een heel slecht plan, om dat ik dan verplicht ben de randweg te nemen ,waar geen verlichting is en je op die bochtige weg 80 km moet rijden ,omdat als je rustiger rijdt je de irritatie van andere weggebruikers op je dak krijgt. Op deze weg is mijn buurvrouw pas geleden om het leven gekomen.
    Op hoop niet dat alleen voor die paar bootjes die aanmeren daar de rest van de inwoners voor moeten buigen. .
    Zeg nou eerlijk wie zit daar nou op te wachten.

    • Het idee achter de Autoluwe Veerstal heeft geen betrekking op scheepvaart. Het maakt onderdeel uit van een autoluwe binnenstad waar de Veerstal onderdeel van uitmaakt. Zoals geschreven is een doorgaande weg tussen de binnenstad en de Hollandsche IJssel zoals nu het geval niet meer van deze tijd en wordt in het volledige verkeerscirculatieplan voor de hele stad meer ruimte voor wandelaars, fietsers en groen gecreëerd. Dus ook op de nieuwe Veerstal. De autoluwe Veerstal en een nieuwe inrichting zal een enorme kwaliteitsimpuls geven aan dit deel van de binnenstad en de stad weer terugbrengen aan de rivier waar zij haar oorsprong aan te danken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *