Doorbraak Hoogheemraadschap Rijnland

opensluisHet grote draagvlak voor de opening van de Havensluis in Gouda heeft weerklank gevonden bij het Hoogheemraadschap van Rijnland zo vertelt Anita Engbers.

“Omdat Rijnlandse medewerkers in de wandelgangen van de achtste Waterconferentie zo enthousiast reageerden op de goede samenwerking van raadsambassadeurs en waterlieden in Gouda, resulterend in de Structuurschets Veerstalgebied, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben gaan praten met mijn partijgenoot Thea de Roos, hoogheemraad van Rijnland en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de dijkverbetering langs Gouda.” Anita Engbers (PvdA) voelt zich sinds dat gesprek een beetje een million dollar babe: “De hoogheemraad weet hoe graag wij hier in Gouda wensen, dat het herstel van het historisch sluizencomplex door de binnenstad wordt voltooid met de aanleg van een havensluis, die de Haven weer met de rivier de Hollandse IJssel verbindt. Ze heeft me verteld, dat Rijnland een eigen onderzoek gaat doen naar de kosten, die met de aanleg van de havensluis gemoeid is en ons wil gaan helpen om aanleg van de havensluis mogelijk te maken. De dijkverbetering is namelijk een grootschalige en ingrijpende operatie waar best iets tegenover gesteld mag worden.

“Mijn collega van het CDA, Huibert van Rossum, is vervolgens met zíjn partijgenoot en hoogheemraad Pieter Hellinga gaan praten. Die deelde ter aanvulling mee, dat Rijnland ons wil helpen met het aanvragen van aanvullende subsidie in het geval de kosten van de havensluis ook voor Rijnland iets te ver boven het budget uitgaan.

“Sommige waterlieden vinden het zó goed nieuws dat ze het nauwelijks durven te geloven; ook niet nu het college van burgemeester & wethouders ons in het openbaar een compliment gegeven heeft.”

Zie hier wat hoogheemraad Thea de Roos erover schrijft in haar weblog.

4 gedachten over “Doorbraak Hoogheemraadschap Rijnland

 1. Prima,

  ga zo door; de binnenstad van Gouda is te vergelijken met een zeilschip; Je moet het beiden actief gebruiken anders verloedert het waar je bij staat !

  groeten Hans Dusseldorp

 2. Wat een goed bericht. Zo zie je maar weer ‘Waar een wil is, is een (water-)weg!’ En kan Gouda zich met recht weer ‘Havenstad’ noemen. Dank aan allen, die meegewerkt hebben aan de structuurschets Veerstalgebied. Wens Anita Engers, gemeente Gouda en de medewerkers v.hoogheemraadschap Rijnland Thea de Roos en Huibert van Rossum veel succes met de realisatie van dit plan.
  Trees Rood-Wouda
  Reactie geplaatst op: 17 december 2012 – 14:44

 3. Fantastisch nieuws! Gaat er eindelijk iets positiefs gebeuren met de toegang naar de stad over het water. Nu doorpakken en zo snel mogelijk besluiten nemen en het niet op de lange baan laten schuiven. Zo’n kans krijgen we niet meer.

  Rob van Gent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *