Felicitaties voor burgerinitiatief GOUDasfalt

1cadeauvoordestadDe gemeenteraad van Gouda heeft op 3 februari 2016 groen licht gegeven voor de aankoop van het terrein van de voormalige asfaltfabriek Koudasfalt. In 2013 kwam dankzij Gouda ~sterk~ aan de IJssel het eerste contact tot stand tussen de gemeente Gouda en VolkerWessels, de eigenaar van Koudasfalt.Het burgerinitiatief GOUDasfalt krijgt nu de ruimte om dit terrein tot ontwikkeling te brengen. Gezien de plannen van GOUDasfalt belooft het een spannende plek te worden waar altijd wat te beleven valt.
Gouda ~sterk~ aan de IJssel feliciteert de gemeente Gouda en GOUDasfalt van harte met de aankoop van het terrein. Het is immers aan de rivier de Hollandsche IJssel recht tegenover de ingang van de Goudse haven en de Veerstal, de historische aanlegplaats voor schepen op de rivier.
Gouda ~sterk~ aan de IJssel werkt eraan dat de ingang tot de haven weer open gaat en de Veerstal aantrekkelijker wordt ingericht. Zo kan er bij de meest landinwaartse oude Hollandse waterstad, centraal in Het Groene Hart en aan weerszijden van de rivier een toeristisch-recreatief brandpunt ontstaan van vaarwegen, wandelwegen, fietspaden, cultuur en recreatie. De 1 miljoen bezoekers, die de stad jaarlijks wil trekken, kunnen er dan op alle mogelijke manieren terecht behalve per vliegtuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *