Installatie comité van aanbeveling

mansOud-burgemeester Jan Mans kwam speciaal voor Gouda ~sterk~ aan de IJssel vanuit het zuiden van Limburg naar Gouda terug om op vrijdagmiddag 7 maart geïnstalleerd te worden als lid van het comité van aanbeveling, dat verder bestaat uit Ronald Waterman, adviseur waterstaat en landinrichting, Gerard de Kleijn, directeur van Museum Gouda en Frans Fox, directeur van het Belasting & Douane Museum te Rotterdam.

CVA-ondertekening0 Installatie comité van aanbeveling Gouda ~sterk~ aan de IJssel
Op een steenworp afstand van het Tolhuis is vrijdagmiddag 7 maart 2014 het comité van aanbeveling geïnstalleerd. Na een toespraak van Gerard Overkamp waarin hij de bijzondere en hechte samenwerking van burgers en gemeenteraadsleden benadrukte en een overzicht gaf van de recente ontwikkelingen, zetten drie van de vier leden hun handtekening onder de oorkonde. Gerard de Kleijn, die verhinderd was, had ’s ochtends al getekend.

CVA-ondertekening1Alle leden van het comité van aanbeveling ontvingen een ondertekend exemplaar van de oorkonde en een handgebonden exemplaar van de Structuurschets Gouda ~sterk~ aan de IJssel. Eén exemplaar van de oorkonde behoudt Gerard Overkamp, die namens het Samenwerkingsverband ondertekende; en één exemplaar gaat naar het Streekarchief.

Jan Mans heeft aan de overkant van de rivier de gerestaureerde Stolwijkerschutsluis in werking gesteld en wil er graag aan meewerken, dat hij ooit ook aanwezig kan zijn bij de opening van een sluis nabij het Tolhuis. “Geld is helemaal het probleem niet.” zo hield hij zijn gehoor voor: “Als mensen enthousiast zijn en er met elkaar voor gaan, komt dat geld vanzelf.”

watermanRonald Waterman lichtte zijn bereidheid toe vanuit zijn betrokkenheid bij Aquapunctuur, een methode voor aanpassing en verbetering van de binnenlandse vaarwegen en hun waterfronten om een duurzaam economisch en ecologisch gebruik ervan te bewerkstelligen. (zie: www.aquapunctuur.nl ) “Goede plannen wortelen in het verleden en wijzen naar de toekomst.” merkte hij ten overvloede op.

Frans Fox heeft nog niet zo lang geleden een eerste rondleiding gehad door de binnenstad van Gouda en was aangenaam verrast. “De stad mag best meer reclame voor zichzelf maken. Ik woon elders in Zuid-Holland en ik wist niet hoe mooi Gouda is.”

1 gedachte op “Installatie comité van aanbeveling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *