Ondernemers rond Gouwe, Haven en IJssel verenigen zich

Met de woorden: “Dus ik mag concluderen dat er voldoende belangstelling is bij de ondernemers in dit gebied om de ondernemersvereniging Gouwe Havenkwartier/Binnenstad Zuid op te gaan richten”, sloot Leon van Catz de bijeenkomst voor geïnteresseerde ondernemers op 22 oktober in restaurant Buiten af.

Restaurant BuitenVier ondernemers namen het initiatief voor deze bijeenkomst:

  • Leon van Catz van wijnkoperij Van de Velde en Halewijn in de Peperstraat;
  • Jolanda Pluis van JPG advocaten in het Tolhuis aan de Veerstal;
  • Anita Gaasbeek van Galerie De Hollandsche Maagd aan de Oosthaven;
  • André Hemerik van restaurant Buiten aan de Oosthaven.

In de Goudse binnenstad ten zuiden van de markt zijn verrassend veel bedrijven gevestigd, die eigenlijk niet de aandacht krijgen die ze verdienen. En dat terwijl er unieke bedrijven en restaurants tussen zitten, die een verrassend cachet geven aan dit deel van de binnenstad grenzend aan de rivier de Hollandsche IJssel.

Belangrijk was om eerst te onderzoeken of er interesse was voor een ondernemersvereniging. In samenwerking met de Kamer van Koophandel zijn ondernemers uitgenodigd voor een oriënterende bijeenkomst die 22 oktober 2012 plaatsvond. Na een introductie door de initiatiefnemers kwamen twee gasten aan het woord. Leon Hoek van de Kamer van Koophandel Rotterdam benadrukte het belang van een ondernemersvereniging en het profijt wat ondernemers van samenwerking kunnen hebben. Gerard van Erk, voorzitter van de Samenwerkende Ondernemers Gouda (SOG) gaf een toelichting op de rol van het SOG en op het Goudse ondernemersfonds. Daarna werd aan de aanwezigen gevraagd of zij interesse hadden in een ondernemersvereniging en of zij onderwerpen hadden waar zij graag aandacht voor zouden willen hebben. En interesse was er zeker zoals bleek uit de opkomst en de reacties. Het merendeel van de aanwezigen schreef zich ter plekke in voor het lidmaatschap voor de ondernemersvereniging Gouwe Havenkwartier/Binnenstad Zuid i.o.

Inmiddels hebben al meer dan zestig ondernemers zich aangemeld, waaronder Museum Gouda. Naar aanleiding van deze uitkomst streven de initiatiefnemers er naar om nog voor het einde van het jaar de ondernemersvereniging officieel op te richten en dan samen de doelen te formuleren waar de vereniging zich voor in gaat zetten. Aandachtspunten zullen onder meer zijn: bereikbaarheid, inrichting en promotie van het gebied. Ook samenwerken als ondernemers en onderzoeken hoe er met elkaar meerwaarde geboden kan worden, vindt men belangrijk.

Ondernemers in dit deel van de Goudse binnenstad, die zich nog niet hebben aangemeld als lid en dat wél willen doen, kunnen zich opgeven via het e-mailadres gouwehavenkwartier@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *