Raadsambassadeurs voor Gouda ~sterk~ aan de IJssel

In gesprekken vergelijk ik deze titel meestal met die van Prins Carnaval. Het is geen officiële functie waar wetten voor geschreven zijn en toch ben ik er harstikke trots op om raadsambassadeur te zijn voor Gouda ~sterk~ aan de IJssel. Ten eerste omdat de ambitie om het water weer door de haven te laten stromen zoveel positieve kanten heeft en blije reacties geeft. En ten tweede omdat het natuurlijk leuker is om als raadsleden samen met inwoners ergens de schouders onder te zetten dan om van bovenaf beleid over hen uit te storten.

Vaak loopt er een heldere scheidslijn door de politiek: de fracties die een wethouder in het college hebben, zijn vóór en de fracties, die in de oppositie zitten, zijn tégen. Het is bijzonder dat dit verschil wegvalt tussen de raadsambassadeurs.

De enige scheidslijn waar we last van hebben, is die tussen de doemdenkers die vanwege de crisis en geldgebrek menen dat er voorlopig niks meer gebouwd of gedaan kan worden in de stad, en de realisten die begrijpen dat stilstand achteruitgang betekent en dat we moeten blijven investeren in de stad. Natuurlijk beseffen we dat Gouda zuinig aan moet doen. De kunst is dan om anderen, die nog wel wat te makken hebben, mee te krijgen in de plannen voor Havensluis en omgeving. Daar zetten we ons graag voor in.

 

Anita Engbers PvdA

Raadsambassadeur voor Gouda ~sterk~ aan de IJssel samen met

Johan Dijkxhoorn VVD

Michel Klijmij van der Laan GroenLinks

Ed de Lange Gouda’s 50+

Huibert van Rossum CDA

Gerard Schotanus Christenunie

Arjan Versteeg SGP

Johan Weeber Gouda Positief

1 gedachte op “Raadsambassadeurs voor Gouda ~sterk~ aan de IJssel

  1. Als jongens die nog wél wat te makken hebben denk ik in dit geval aan Heineken.
    Volgens mij komt die iedere dag wel een aantal malen met zijn platboomd vaartuig
    door Gouda via de buitenwateren. Als die Julianasluis er nog niet was geweest zou hij nu nóg door de langste binnenstedelijke havensluis moeten op weg naar Alphen.
    Van dat uitgespaarde geld kan hij best wat bijdragen om die historische sluis weer nieuw leven in te kunnen blazen. De juiste blaastest dus bij Heineken.En na afloop !
    Gr., Gerard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *