Van pop tot orgel en ook nog zang

muzieknoten-vDe muziekafdeling van Kunstpuntgouda is verhuisd naar de Garenspinnerij. Toch wordt er nog steeds op noten geoefend in diverse panden langs de oudste vaarroute door Gouda. Wie van Tolhuis naar Bolwerk wandelt, zal er niks van merken: alle oefenplekken zitten goed verstopt. We doen hier een doekje voor u open.

 

 

209px-Hoge_Gouwe_107_GoudaDe oud-katholieke kerk aan de Hoge Gouwe 107 is oorspronkelijk een rooms-katholieke schuilkerk uit de 17de eeuw toen katholieken van de overheid officieel geen kerkgebouwen mochten hebben. De kerkzaal heeft een hele mooie akoestiek. Het valt zeker aan te raden om er eens een concert van een zangkoor te bezoeken. Maar een keer in de maand kunt u ook zelf meemaken hoe lekker deze kerk klinkt.

Elke 3de zaterdag van de maand organiseert het Randstedelijk Zanginstituut er het Badkamerkoor van 10.00 – 12.00 uur. Het Badkamerkoor is geen bestaand koor, maar twee uur lekker zingen onder leiding van zangpedagoge en dirigente Maria Rosenmöller. Van klassiek tot pop, van jazz tot zeemansliederen, van canon tot madrigaal, van de Beatles tot Bach. Iedereen kan meedoen: van absolute beginner tot solist, van jong tot oud, mannen en vrouwen. Deelnemers betalen ter plekke € 10,- en deelname is geheel vrijblijvend.

 

349px-Hoge_Gouwe_139_141_Christelijk_Gereformeerde_KerkGouda

De Christelijke Gereformeerde Kerk op de Hoge Gouwe 141 is ook een kerk waar je makkelijk aan voorbijgaat. Alleen een klein tegeltableau boven de onopvallende ingang wijst op de aanwezigheid ervan. Deze kerk heeft een mooi orgel van rond 1800 dat eerder in Edam en Haarlem in gebruik is geweest. De orgellessen van Kunstpuntgouda worden hier gegeven. Er wordt hier op drie dagen orgelles gegeven aan zo’n 40 leerlingen. Daarmee heeft Kunstpuntgouda een van de grootste afdelingen orgel van alle muziekscholen in heel Nederland. Het contact met de kerk is al zo lang geleden gelegd, dat de huidige orgeldocent en de directeur van Kunstpuntgouda niet meer weten hoe het tot stand gekomen is. Weet u het wel, dan horen we dat graag.

 

oosthaven12Gouda Studio’s aan de Oosthaven 12 is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor creatieve mensen in de breedste zin van het woord. Ook muziek komt aan bod. Er worden concerten gegeven en er kan worden geoefend. Het centrum is gevestigd in een voormalig bankgebouw. Twee van de drie oefenruimtes voor bands en solomusici zijn gevestigd in een kluis in de kelder van het gebouw. De muren waren extra dik om te zorgen dat het opgeborgen geld binnen bleef. Ook het geluid van de bands blijft daardoor goed binnen. De buren hebben geen reden tot klagen en de muzikanten zijn dik tevreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *