Gesprekken met Koudasfalt

DSC07243_2Het bestuur van de Stichting Gouda ~sterk~ aan de IJssel is in gesprek met VolkerWessels over de Koudasfaltlokatie. De gesprekken zijn verkennend van aard. 

Anita Engbers is nu bestuurslid van de Stichting Gouda ~sterk~ aan de IJssel. In een vorig leven was ze als gemeenteraadslid ook raadsambassadeur voor Gouda ~sterk~ aan de IJssel. In die hoedanigheid heeft zij het contact met VolkerWessels tot stand gebracht. Ze heeft er nog schik in als ze daaraan terugdenkt:

“Op een gegeven moment signaleerden mensen die geregeld langs Koudasfalt fietsten dat er geen asfalt meer geproduceerd werd. Binnen het samenwerkingsverband van raadsambassadeurs en waterlieden werd eerst rondgevraagd of er iemand was die iemand kende van VolkerWessels, het moederbedrijf, maar dat was niet zo. Toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en het algemene telefoonnummer van het bedrijf gedraaid en gevraagd naar de heer Wessels. Ik werd meteen doorverbonden met zijn secretaresse. Die legde me uit dat ik beter met iemand anders van het bedrijf over onze plannen kon spreken. Ze zou zorgen dat ik werd teruggebeld. Dat gebeurde nog dezelfde dag! Ik kreeg Dick Boers van de Raad van Bestuur aan de lijn. Ik legde in drie zinnen uit waarom we graag een gesprek wilden en hij zegde toe dat te zullen regelen. Daar was ik wel van onder de indruk zo snel en zo besluitvaardig als hij was.

Sinds de bergen zand en grind bij de 'Koudasfalt' weg zijn is inventieve installatie van transportbanden goed zichtbaar geworden.

Sinds de bergen zand en grind bij de ‘Koudasfalt’ weg zijn is de inventieve installatie van transportbanden goed zichtbaar geworden.

“Niet veel later ben ik samen met Gerard Overkamp gaan praten met twee mensen van KWS. [red: KWS is een VolkerWessels onderneming en beheerder van de Asfaltcentrale Gouda] We hebben hen verteld wat onze visie is. We willen natuurlijk graag dat hun invulling van het gebied zo goed mogelijk daarop aansluit. Op dit moment heeft KWS daar nog geen knoop over doorgehakt. Er is dus nog niks te vertellen over de toekomst van het terrein. Maar zowel KWS als wij zijn blij dat we met elkaar in gesprek zijn geraakt. Dat is alvast winst. We zijn nu ook verheugd dat we binnenkort samen met wethouder Daphne Bergman een vervolggesprek gaan hebben.”

1 gedachte op “Gesprekken met Koudasfalt

  1. Leuk dat Anita een goed gevoel heeft bij een gesprek met KWS. Zij is voor mij iemand binnen de PvdA die de uitgangspunten van die partij zoals eerlijk delen nog hoog in het vaandel heeft. Zij behoort daarmee tot een uitstervende groep in de Nederlandse politiek. KWS heeft het belang van PR goed begrepen, wat hun woordvoerder heeft gezegd is volkomen vrijblijvend. KWS kan deze locatie zonder pijn nog 20 jaar laten verkommeren. In 1934 ben ik bij leven en welzijn 99. Zolang Croda een onderscheiding krijgt voor maatschappelijk ondernemen heb ik geen goed gevoel !
    Overigens petje af voor mensen die zich tegen de stroom inzetten voor de publieke zaak, Henk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *