Vereniging regio water – Randstad Waterbaan

Gouda staat niet alleen: in heel Zuid-Holland zijn bewoners, bedrijven en bestuurders bezig om het historisch vaarwegennetwerk te herstellen en uit te breiden met nieuw verbindingen.

Gouda is natuurlijk lid van de vereniging Regio Water – Randstad Waterbaan, die hiervoor in het leven geroepen is. Samen met Bodegraven-Reeuwijk en Vlist ontwikkelt de stad plannen voor een prachtig vaarrondje: vanaf Niewerbrug tegen de klok in, over de Oude Rijn, door de Polder Tempel, over de Breevaart, door de Goudse binnenstad, over de IJssel en dan vanaf Hekendorp terug via de Dubbele Wiericke. Deze route wordt het mooist als er bij het Tolhuis een sluis wordt aangelegd en opnieuw door de oude Haven van Gouda gevaren kan worden.

Charlotte Bol, subsidieambtenaar bij de Provincie Noord-Brabant, is laatst bij het samenwerkingsverband Gouda Sterk aan de IJssel op bezoek geweest om te vertellen hoe je Europese subsidies kunt lospeuteren. ‘Probeer dat vooral niet op eigen houtje’, zo legde ze uit. ‘Vraag om begeleiding van mijn collega’s in jullie provincie. Wij weten hoe Europa werkt en wat je wel of niet in je aanvraag moet zetten. Bovendien kunnen wij goed helpen om de nodige samenwerking op gang te brengen en te bevorderen.’

Haar belangrijkste tip was om niet te treuzelen: Europa werkt met programmaperiodes. In 2014 start de volgende periode. In 2013 moeten onze ambities dus op papier staan en vertaald worden in een project aanvraag van onszelf, provincie, waterschappen en naburige gemeenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *