Dijk bij Gouda weer ~sterk~ aan de IJssel

Zoals we al eerder belichtten gaat de zuidelijke IJsseldijk bij Gouda tussen Julianasluis en Waaiersluis worden versterkt door de beheerder: het hoogheemraadschap van Rijnland. De dijk is een primaire waterkering. Dat wil zeggen dat de dijk moet voorkomen dat het rivierwater over het land stroomt. De dijk voldoet niet meer aan de geldende veiligheidsnormen en moet in 2020 weer op orde gebracht zijn.

Het hoogheemraadschap onderzoekt op dit moment de verschillende varianten, die in samenwerking met belanghebbenden zijn bedacht voor de dijkverbetering. Binnenkort beslist het hoogheemraadschap wat hun voorkeur heeft.

De start van de uitvoering staat gepland voor 2016 of 2017 en de verwachting is dat de werkzaamheden zo’n twee tot drie jaar in beslag zullen nemen. De dijk is dan weer op orde voor de komende vijftig tot honderd jaar.

Wilt u meer weten over de plannen bij Gouda raadpleeg dan de website. Indien u bovendien direct op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen rond het verbeteren van de IJsseldijk bij Gouda, dan kunt u zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief IJsseldijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *