Theater tussen Hollandse IJssel en Krimpenerwaard

Op zaterdagavond 27 april 2013 organiseert Stichting Koude Start een theatervoorstelling op locatie: het Mirakel van de Sluis, met in de hoofdrol de Stolwijkerschutsluis in Gouda. Deze burcht van eikenhout en ijsselsteen, poortwachter voor de Krimpenerwaard, is aanleiding en onderwerp van een avondvullende voorstelling, waarbij zowel de geschiedenis van de sluis als het leven van de onlosmakelijk met de sluis verbonden sluiswachter aan bod komen.

Door het spel en de omgeving wanen we ons in een andere tijd. De voorhaven van de sluis is gevuld met historische schepen. In het Mirakel van de Sluis neemt de sluiswachter het publiek mee van een verleden waarin het bruist van de activiteit rond de sluis tot het moment dat de sluis voorgoed dreigt te worden gedempt. Daar tussendoor speelt een persoonlijk drama dat zich in het leven van de sluiswachter voltrok.

Dagprogramma

Overdag zijn er allerlei activiteiten op en om het terrein van de Stolwijkerschutsluis te beleven. Varen door de sluis, een poppenkast, gerookte vis eten, een expositie van foto’s en wetenswaardigheden rondom de geschiedenis, het gebruik en de restauratie van de sluis.

Het Mirakel van de Sluis is een productie van de Stichting Koude Start met medewerking van meer dan 60 vrijwilligers uit Stolwijkersluis en de Goudse regio ondersteund door professionals. Begin 2013 start de kaartverkoop voor de avondvoorstelling.

Meer informatie: www.facebook.com/KoudeStart. Wil je bericht ontvangen als de kaartverkoop start stuur dan een mail aan koudestartopstartteam@gmail.com o.v.v. Kaartverkoop.

Reserveer zaterdag 27 april 2013 vast in je agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *