Zuidwestelijke Randweg brengt rust op de Rotterdamseweg

Op de Rotterdamseweg en de Schielands Hoge Zeedijk  is de opening van de Zuidwestelijke Randweg goed merkbaar. Er staan ‘s ochtends en aan het eind van de middag geen files meer en ook in de uren daartussen is de verkeersstroom fors afgenomen. In een artikel in het AD Groene Hart van 4 augustus vertellen Peter en Corrie Geurts: “Wij wonen al 28 jaar aan de van Baerlestraat en voordat de Zuidwestelijke Randweg er lag was het hier elke dag een gekkenhuis.” Van Baerlestraatbewoner Kees Spek is het daar mee eens: “Het is hier een stuk rustiger geworden.”

De ‘nieuwe’ brug over de Mallegatsluis in 1943

Mogelijk is dit een mooi moment om de voetgangers hier weer de ruimte te geven die ze oorspronkelijk hadden. Op de foto van de Mallegatbrug uit 1943 is te zien dat dit ooit een heel prettige route is geweest om van de Korte Akkeren naar de binnenstad te wandelen. De trottoirs werden alleen gebruikt door voetgangers en de fietsers maakten gebruik van de rijbaan. Maar vanwege het toegenomen autoverkeer moesten de voetgangers de trottoirs gaan delen met fietsers en brommers. Daarmee verloor Korte Akkeren een prettige looproute naar de binnenstad want als voetganger word je er nu bekant van je sokken gereden.

Sinds enige tijd moeten brommers al verplicht gebruik maken van de rijweg op de Schielands Hoge Zeedijk bij Croda en op de Nieuwe Veerstal. Het zou mooi zijn als ook de fietsers weer verplicht over de rijweg gestuurd worden. Op andere straten, die eveneens onderdeel zijn van de zogenaamde binnenring zoals Koningin Wilhelminaweg en Krugerlaan, gebeurt dat nu ook al.

Wij vroegen Schielands Hoge Zeedijkbewoner Keni Paulzen naar zijn mening hier over; “Ik vindt dit een prima idee”. “Het is mij ook een doorn in het oog dat je eigenlijk niet kunt wandelen naar de binnenstad en nergens rustig kunt oversteken vanaf de Schielands Hoge Zeedijk tot aan het stoplicht bij het Tolhuis. Dat kruispunt is ook nog eens levensgevaarlijk voor fietsers. Onder deze omstandigheden mogen mijn kinderen tot ver in hun puberteit niet alleen naar school fietsen.”

Heeft u hier ook een mening over dan horen wij die graag.

3 gedachten over “Zuidwestelijke Randweg brengt rust op de Rotterdamseweg

  1. Onzinnig artikel. De weg is prima zoals ie nu is. Er komen nauwelijks voetgangers. Laat degene die diet artikel geschreven heeft zich met zinnige zaken bezighouden.

    • Ga jij ff lekker ergens anders commentaar geven , die weg is niet prima, er wordt veel te hard gereden. Als je daar als fietser zou fietsen dan heb je of een ambulance in je nek of een idioot die met 120 km per uur over die Rotterdamseweg raced. Het mag dan minder druk zijn, veiliger is het niet geworden !! En de Politie doet er niets aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *